Meidän perheen yksi lempiruoka on kyllä ihan itse tehdyt veriletut

5dl verta

3dl pilsneriä tai olutta

n.5dl ohra tai/ja ruisjauhoja

1kookas sipuli

1tl suolaa

1,5tl jauhettua maustepippuria

1,5tl meiramia

paistamiseen voita

Sulata veri ohjeen mukaan. Lisää olut. Vatkaa sekaan jauhot, sekoita huolella.Anna jauhojen turvota pari tuntia. Taikinaa kannattaa turpoamisen aikana välillä vatkata.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa.

lisää taikinaan sipuli, suola ja mausteet.

Lisää pannulle reilusti voita, kun se on sihisevän ruskeaa kaada kauhalla pannulle taikinaa joko yhtä suurta tai useampaa pientä varten. Kun lettu on pinnaltaan kokonaan hyytynyt ja tumma, käännä se toisinpäin. Lisää pannnulle tarvittaessa voita sillä lettujen kuuluu olla rapeareunaisia eikä niistä ilman rasvaa tule sellaisia.

Suolan ja mausteiden määrä kannattaa tarkistaa koeletulla, ennenkuin lettuja paistaa enemmän. Jos letuista tulee kovia, pehmeyttä saa lisäämällä nestettä. Jos letut taas jäävät hauraiksi eikä kääntäminen onnistu, jauhoja on todennäköisesti liian vähän. Tällöin voi sekaan vatkata hieman vehnäjauhoja tai lisätä sitkoa antamaan yhden munan.